Lenjeria de pat de buna calitate nu trebuie doar sa asigure un somn confortabil, ci si sa mentina temperatura corpului corecta. In magazinele de textile, poti gasi multe tipuri si dimensiuni de lenjerii de pat, intr-o gama diferita de preturi.

Cu toate acestea, pentru ca alegerea sa fie cea corecta, iti va fi recomandat in continuare ce lenjerie de pat nu trebuie cumparata.

Ce greseli trebuie evitate atunci cand cumperi lenjerie de pat?

Mai jos este o colectie de greseli de evitat atunci cand cumperi lenjerii de pat:

Nu cumpara cea mai ieftina lenjerie de pat

In magazine poti cumpara lenjerie de pat pentru putini bani, dar astfel de asternuturi sunt fabricate de obicei din fibre sintetice de calitate slaba, care isi pierd proprietatile dupa doar cateva spalari. Mai mult, fibrele artificiale pot provoca iritatii ale pielii si transpiratii excesive.

Nu cumpara lenjerie de pat fara certificate de calitate

Pentru a te asigura ca materialul din care este confectionata lenjeria este sigur pentru piele, ar trebui sa alegi produse marcate, printre altele cu certificatul Oeko-Tex Standard 100. Este cel mai important semn de siguranta pentru textile din lume. Alegand un produs marcat cu un astfel de certificat, ai garantia ca nu contine substante daunatoare.

Nu cumpara lenjerie de pat din surse nesigure

Inainte de a cumpara o lenjerie de pat, merita intotdeauna sa te familiarizezi cu opiniile si recenziile fostilor clientilor despre angrosist, pentru a avea garantia ca faci o achizitie buna.

Nu cumpara lenjerie de pat cu modele inadecvate

Lenjeria de pat trebuie sa fie potrivita cu designul interior si culorile din dormitor. Lenjeriile cu modele cu culori intense pot irita si stimula mai degraba decat a te calma.

Din ce este confectionata cea mai buna lenjerie de pat?

Odata ce stii ce lenjerie de pat sa nu cumperi, trebuie sa te intrebi ce material este cel mai bun? Cea mai buna lenjerie este una din materiale naturale precum: bumbac, matase, in, lana.

Modelele de lenjerii de bumbac au multe avantaje: permit pielii sa respire, sunt moi la atingere si sunt recomandate persoanelor alergice la acarieni. Tesaturile din bumbac pot fi tesute din diferite tipuri de fibre: satin , damasc sau finet. Fiecare dintre aceste tipuri de bumbac are proprietati diferite, dar in acelasi timp, toate mentin confortul maxim in timpul somnului.

Matasea este un material exclusiv care este perfect pentru persoanele care sufera de alergii, deoarece nu atrage praful. Lenjeria din lana, pe de alta parte, – in mod similar cu plapuma din lana, are proprietati termoreglatorii si higroscopice si vor fi perfecte pentru persoanele care sufera de afectiuni reumatice.